Sidan 67, Kameran berättar, del 4:

Läs inledande förklaring på "Kameran berättar 1"!

Det här är en annan av mina favoritbilder, trots att jag fick sand i slutaren när vi höll på. Den är tagen vid Råbjerg Mile, västra Jylland, som är ett stort flygsandsområde. Bilden ingår i en hel serie med silversmeden Anita Grefbergs vackra silversmycken. Det måste vara något speciellt ned den här bilden. Många stannar upp för just den på de utställningar där den förekommit. 

Om det är svårt att fotografera balett, så är rytmisk sportgymnastik sju resor värre. Det här är elitgymnasten Susanne Juhlin under en bejublad uppvisning. Efterr att mållösa (vi glömde nästan att plåta) ha sett Susannes otroiliga program är både Bosse och jag övertygade – den här människan har inga ben i kroppen!

Det är väl knappast Brännö brygga och det är definitivt inte dragspel, utan dragbasun. Bilden ingick i en serie annorlunda modebilder, som Bosse fick idén till. Måste alla modebilder vara så stereotypa och fantasilösa? Tydligen. Ingen tidning ville köpa modereportaget, även om man  artigt applåderade en kul idé. Bosse påpekar trotsigt att radikala förnyare alltid motarbetas av etablissemanget och att vår tid minsann ska komma. Men det är bara som han säger. Egentligen är han en ganska vänlig person, Bosse.  

(Ett litet tillägg: bilden vann Expressens tävling "Sommarens fröjder". Så den blev publicerad till slut!)

Kanske inte den första drycken man associerar till vid en stämningsfull utflykt i det gröna. Här är det dock långt ifrån rött vin, pimpnella och ett par väl ingångna mockasiner,  eller hur det nu var Bellman skaldade. Bilden togs för en tidningsartikel om smaksatt vatten, för övrigt inte långt från den plats vi plåtade segelbåten med det vita seglet, som blev svart (se sidan "Kameran berättar 2!). Men det var inte vid samma tidpunkt. Då hade det varit julmust i korgen.                                                            

En tvåhundrafemtiondels sekund i Venedig med dess romantiska gondoler på de stillsamma kanalerna. O sole mio! Många tror att Boisse har arrangerat  den här bilden, men det har han inte. Visst är gondoljärens maskhållning imponerande! 

 Broschyren fortsätter på "Kameran berättar 5"!

 Photo & copyright: Bosse Carsing, Sweden. 

Senaste kommentaren

20.07 | 14:18

Ett sant nöje att jobba med dig, Bosse.

28.06 | 12:48

Much nice work! Congratulations!

28.02 | 11:13

En levande legend inom fotografyrket och fotokonsten!

23.09 | 13:54

Otroligt fina bilder!