Sidan 65, kameran berättar, del 2:

Läs inledande förklaring på "Kameran berättar 1"!

I vissa ljusförhållanden blir vita segel svarta – visste du det? Det vet jag, för jag är en kamera. Här var Bosse och jag ute en ovanligt mild juldag och fångade de entusiastiska seglarna i båten Tintomara utanför Stockholm. Själv hade jag nog föredragit en hjulångare. 

Får jag tillönska en osmaklig måltid? Bilden arrangerades för en tidningsartikel om svarta pengar i restaurangbranschen. Du skulle ha sett minen på pizzabagaren när två degos kom in och beställde en Calzone utan någon som helst fyllning! Mama Mia idioto svedeze, muttrade han. Åtminstone lät det så. 

Klinga mina sågar! Den här mannen jobbar på Heby Sågverk och är världsmästare på att slipa sågklingor. Låter inte så avancerat, men du skulle se honom. Det ska vara rätt slipade sågklingor, i rätt tid och på rätt plats! Och det är inte bara en klinga det handlar om. Här byts de dussinvis, i flygande fläng och ofta. En mästare i arbete!

Detta österrikiskla hotell heter Rogner Bad och ritades av den egensinnige konstnären och arkitektenFriedensreich Hundertwasser. Han gavs fria händer av hotelldirektören. Friare händer har väl sällan skådats! Bosse är i vanliga fall en riktig hävert på avståndsbedömning, men inne i den här skapelsen gick han bet. Snett och vint och inte en rät vinkel så långt ögat kan nå. Man behöver inte lägga några pengar i baren på det här stället!

 Broschyren fortsätter på "Kameran berättar 3"!

 Photo & copyright: Bosse Carsing, Sweden. 

Senaste kommentaren

20.07 | 14:18

Ett sant nöje att jobba med dig, Bosse.

28.06 | 12:48

Much nice work! Congratulations!

28.02 | 11:13

En levande legend inom fotografyrket och fotokonsten!

23.09 | 13:54

Otroligt fina bilder!