Sidan 64, Kameran berättar, del 1:

Om Bosses kameror kunde berätta...

...så skulle det kanske låta så här:

Ja, så började en broschyr jag gjorde en gång i tiden.  Här följer en digital version av broschyren. Jag poängterade redan på omslaget att ingen bild i broschyren är digitalt retuscherad på något sätt, trots att en kamera svävar fritt i luften på bilden ovan. Hur mycket du än letar finns det ingen tråd, som kameran dinglar i. Undrar du hur detta går till, så får du väl fråga mej!

Eftersom broschyren innehåller många bilder (några känner du kanske igen från tidigare sidor här, men texterna har du inte läst!) så har jag delat upp bilderna på flera sidor. Här nedan följer sidan 2:

Glas - ett av Bosses favoritmoriv och privata intressen. Här blev det varmt om linsen, vill jag lova. Wilke Adolfsson är i full färd med att skapa ett av sina mästerverk i graalteknik. Det innebär att han kränger en glasbubbla äver en annan med mönster. Wilke, Bosse och jag syns visserligen i glaset, men det är bara en spegling. Vi ingår inte i själva mönstet. Det är man oerhört tacksamma för på Orrefors marknadsavdelning! 

Det är hisnande vackert på Grönland, men kanske inte just här. Orten heter Angmagssalik. Företeelsen heter miljösvineri. Här ville jag helst bara dra ihop bländaren  och gå och gömma mig i kameraväskan! 

Visst är det ett härligt porträtt! Det borde kanske ha bolmat ur snuggan i stället för blommat, men det ligger en symbolisk tanke bakom. Bilden förekom på en affisch i en antirökkampanj från Socialstyrelsen. Skönt att slippa få rök i objektivet. 

 Broschyren fortsätter på "Kameran berättar 2"!

 Photo & copyright: Bosse Carsing, Sweden. 

Senaste kommentaren

20.07 | 14:18

Ett sant nöje att jobba med dig, Bosse.

28.06 | 12:48

Much nice work! Congratulations!

28.02 | 11:13

En levande legend inom fotografyrket och fotokonsten!

23.09 | 13:54

Otroligt fina bilder!