Sidan 30, Stockholmsmorgon, 12 bilder, ytterligare 6 på sidan 31:

Välkommen till reportaget Stockholmsmorgon!

Jag har sagt det tidigare att Stockholm är en av världens vackraste städer. Vid några tillfällen under årens lopp har jag vänt på dygnet lite, klivit upp ungefär vid midnatt och gett mig ut i stockholmsnatten eller snarare stockholmsmorgonen! Snurrat med bilen lite, fotograferat och njutit. Det har blivit en film, men det finns också stillbilder och här är en del av resultatet. Bilden ovan kallar jag "svampenkyssen" och är naturligtvis tagen vid Stureplan klockan 05.36 för att vara exakt. Tio minuter senare var paret fortfarande igång! 

Ronny Larsson, bilden till höger, jobbade denna sommar som kock på ångfartyget Blidösund. Boendes i Uppsala sov han över ombord på fartyget, mest praktiskt så. Tog en öl på fördäcket klockan 03.50. 

Soluppgång över stadshuset. Klockan 04.06 från Söder Mälarstrand. Hötorgscity, Klara kyrka, Riddarfjärden i förgrunden. 

Nykonstruerat ord: "spårsugs-urspårning"! För att hålla spårvagnsspåren rena från skräp drar man en något originell "dammsugare" i spåren. Ibland, som här klockan 06.01 vid Nybroplan, spårar dammsugaren ur! Då behövs det mänsklig kraft för att komma på rätt köl igen! Nedan.

Ovan:

Gryningsljus vid Nybrokajen klockan 04.17. Nyss uppstigen sol färgar översta våningarna på blasieholmshusen (till höger) gula, månen lyser svagt, vattnet är stilla och det är så romantiskt, så... När festandet i centrala stan är över sitter det ofta lite människor i den här innersta delen av Nybrokajen. 

Nedan:

En nattbuss tuffar ensam över Västerbrons krön. Högalidskyrkan tornar upp sig.

Ovan:

Fjällgatan 04.58: glada, skålande engelsmän och svenskar njuter av den fina morgonen. En skaplig avslutning på en trevlig kväll med hemfärd i vit limousin!

Nedan:

Natt- och morgonlivet möts på Birger Jarlsgatan. Sopbil, nä, sopningsbil!

"Baglady" på Klarabergsviadukten. 

Nedan:

Försommaren är högsäsong för ballongflygning över Stockholm. På en internationell lista över världens mest fantastiska ballongflygningar kommer stan på en hedrande sjätte plats! Inte illa"!

05.15: Badande i ett intensivt solljus satt det här paret på skeppsbrokajen nedanför slottet och filosoferade i trekvarts timma. 

Nedan: 

Glob som glob. Klockan 06.14 har tunnelbanan kommit igång ordentligt över Skanstullsbron, men biltrafiken är inte speciellt tät än. 

Stockholmsmorgon fortsätter med några bilder på sidan 31, d. v. s. Stockholmsmorgon 2.

Photo & copyright: Bosse Carsing, Sweden.  

Senaste kommentaren

20.07 | 14:18

Ett sant nöje att jobba med dig, Bosse.

28.06 | 12:48

Much nice work! Congratulations!

28.02 | 11:13

En levande legend inom fotografyrket och fotokonsten!

23.09 | 13:54

Otroligt fina bilder!